Handoplegging

Gisteren voor de eerste keer met Tristan naar de osteopaat. Zelf was ik niet zo enthousiast om hem over te leveren aan een ‘kraker’, maar volgens vrienden en kennissen kunnen een paar sessies wonderen doen. Het kan een oplossing zijn voor onverklaarbare huilbuien, misselijke maagjes en drukdoende darmpjes. Een osteopaat werkt bij baby’s vaak aan de schedel waar blokkades ontstaan door te veel druk tijdens de bevalling. Aangezien Tristan met de vacuumpomp is geboren zit de kans er dik in dat er hier en daar inderdaad iets scheef zit.

De osteopate is een vriendelijke dame. Heel voorzichtig voelt ze aan z’n schedeltje en begint ze het te ‘manipuleren’. Heel subtiel allemaal. Het lijkt alsof ze eigenlijk gewoon zijn hoofdje in haar handen houdt. Tristan krijgt zowaar zijn eerste handoplegging.  Hij laat het zich welgevallen en kruist meteen devoot de handjes. De osteopate prijst hem om zijn rustige inborst. Dat moet ie van z’n vader hebben, want ik ben één en al innerlijke onrust. Ze merkt ook op dat hij een heel mooi gezichtje heeft. En dat ie op zijn mama lijkt…

Blijkbaar zit er aan de linkerkant inderdaad iets geblokkeerd. Als de blokkade is weggewerkt gaat Tristan hopelijk terug wat vrolijker kijken. En voelt ie zich na een maaltijd heerlijk voldaan en verzadigd, zonder pijntjes of ongemakjes. Dinsdag gaan we terug.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s