5 weken en 2 dagen

Groeien

Gisteren, op 5 weken en 2 dagen woog Tristan net 4 kilo. Hij meet nu al 54.5 cm. En ook zijn koppie is al 2.5 cm gegroeid. Hij valt net iets onder de gemiddelden, maar dat komt omdat hij onder het gemiddelde is gestart wegens te vroeg geboren. Wij trots. Wat groeit ie flink!

Osteopaat

Gisteren ook weer een beurt gehad bij de osteopaat. Nog één keer en alle blokkades zouden moeten weggewerkt zijn… Zouden moeten. Nogal voorwaardelijk, me dunkt.

Identiteit

Tristan heeft sinds deze week zijn eigen identiteitskaartje. Hij bestaat nu dus ook echt voor de administratie, maar wij kennen dit fijne, unieke persoontje natuurlijk al veel langer. Hij brult als een klein leeuwtje. Luistert graag naar muziekjes. Houdt niet zo van drukke familiefeesten. Geniet van een lekkere maaltijd. Kijkt graag naar sterren, hartjes, stippen en bloemen als ze maar zwart,wit, rood of geel zijn. Is een nachtmens. Heeft zijn badwater het liefst lekker warm. En de handdoeken het liefst lekker zacht. Hij heeft een hekel aan koude handen. Laat zich gewillig inbakeren. Vergeet soms zijn goede manieren. Krijgt niet genoeg van kusjes en knufjes. Is erg bescheiden over zijn uiterlijk. In bed heeft hij het graag warm, maar hij verkiest toch buiklig bij mama of papa.  

Het consultatiebureau 

Het lijkt wel een fabriekje, het consultatiebureau van K&G. Zes verzorgingskussens op een rijtje. Allemaal met een bloot baby’tje erop dat wacht om gemeten en gewogen te worden door een (niet zo frisse) vrijwilligster.  Het ene baby’tje is al wat groezeliger dan het andere. Het ene al wat hariger dan het andere. Het ene al wat mooier dan het andere. Bij de dokter worden ze allemaal grondig onderzocht. Niets ontgaat haar deskundig en kritisch oog. Ook Tristans schoonheid niet. Het lijdt geen twijfel dat Tristan de properste, harigste en mooiste is! (of: hoe een moeder stoefen kan over haar kroost).

Slaap (en het gebrek eraan)

In de wipstoel. In de lodger. Op onze arm. Op straat, in de buggy. In de draagzak. Bij vreemde mensen thuis. Op onze buik. Tristan slaapt werkelijk overal, behalve in z’n eigen bed. Zijn eigen bed: gloednieuw, opgehoogd tegen de reflux en lekker dicht bij mama’s bed. In zijn bed een heerlijk zacht onderlakentje, een peperduur slaapzakje en een muis die muziek maakt als je aan het draadje uit zijn poep trekt. Wat wil een mens nog meer? Slapen zou ik doen in zo’n bed! Maar Tristan niet. Die verkiest de gezelligheid van het ouderlijke bed. De veiligheid van onze harteklop. De geur van zekerheid. En ach, zou je het hem kwalijk nemen? Er van uitgaande dat hij last heeft van reflux, verwennen we hem graag met wat extra genegenheid. Ten koste van onze eigen nachtrust.

Stel dat hij toch geen last heeft van reflux. Is hij dan een huilbaby’tje? Is hij bang in het donker? Schuwt hij de stilte? Heeft hij in deze prille levensweken gewoon nood aan affectie? Iets moet toch de vele tranen verklaren. En hoe moeten wij ermee omgaan? Moeten we regelmaat opleggen? Van ons hart een steen maken en hem gewoon laten huilen? Of moeten we ons hart volgen en hem bij ons nemen? Wij kiezen voor de gulden middenweg. Hoewel je baby’s van deze leeftijd nog niet kan verwennen, ben ik ervan overtuigd dat er wel gewenning kan optreden. Dus, als we moe zijn mag hij bij ons bed. Op andere dagen moet hij onverbiddelijk het eigen bedje in!

Buikjes 

Tristans buikje is z’n beste vriendje niet. Morgen brengt de dokter misschien raad. Mijn buikje mag er wel weer wezen. Toch is het niet meer zoals voorheen. Het is wat slapper. Voelt als een puddingske. In profiel kan ik nog altijd een licht bollend vlak onderscheiden. Dus ga ik naar de postnatale kine. Hard labeur: buik- en beenspieroefeningen aan een hels tempo. Als toetje mag ik elke keer aan een wondermachien. Een band rond mijn buik die de spieren doet samentrekken. Na één beurt merk je uiterlijk natuurlijk nog geen verschil, maar in m’n hoofd voel ik me alweer superslank. Het is gewoon fijn om weer te kunnen bewegen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s