Spruitjes

Van experimenteren kan je leren. Gisteren spruiten gegeten. Heel wat brochures raden het eten van koolsoorten af als je borstvoeding geeft. Ze zouden een bepaalde smaak of geur aan de moedermelk geven. Anderen beweren dat de baby er krampjes van krijgt. K&G raadt dan weer een gevarieerde voeding aan. De baby zou het smaakverschil in de melk als positief ervaren. En het zou hem helpen om de verschillende smaken te leren appreciëren.

Ik eet graag spruitjes, dus de porties zijn meestal nogal royaal. We waren benieuwd naar de invloed van onze Vlaamse maaltijd op onze spruit. Als er al sprake zou zijn van enig smaakverschil in de melk, leek Tristan er zich in ieder geval niet aan te storen. Na zijn avondmaal was hij in een prima stemming. Dollen met papa, bekoorlijk lachen, een kakaatje tussendoor en nóg dollere pret na de (letterlijke en figuurlijke) ontlasting.

Maar,… na verblijden komt lijden. Tristans snoetje stond op onweer. Hevige (huil-)buien en donder in de broek. Alweer een turbulente nacht. Lag het aan de spruiten? Geen idee. Doch, uit voorzorg schrappen we spruiten voorlopig van het menu.

Advertenties

Een gedachte over “Spruitjes

  1. Ik heb eigenlijk nooit iets gemerkt van het effect van mijn voeding op Janne. Volgens sommige boekskes mag je ook geen chocolade eten. Laat dat nu echt het enige zijn wat ik écht niet kon laten. 🙂 Nooit gemerkt dat Janne daar last van had. En als je alle boekskes samen legt dan mag je niks meer eten (pasta is ook al niet goed heb ik ergens gelezen en oh ja van melk zouden koemelkallergie kunnen krijgen). Niet te veel uit voorzorg schrappen dus, maar als je ziet dat het effect heeft (zoals nu met de spruiten) dat toch maar laten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s