Tweestrijd

Vannacht hebben Tristan en ik een nachtje in het ziekenhuis doorgebracht. Voor een slaaponderzoek. Ofte wiegendoodscreening. Oké, ik weet dat het allesbehalve wetenschappelijk is. En dat een goede uitslag daarom niet betekent dat er geen risico meer is op wiegendood. En dat een negatieve uitslag me alleen maar ongeruster zou maken. Maar wat Tristan betreft ben ik niet voor rede vatbaar. Dus hebben wij ons een nachtje te rusten gelegd in een ziekenhuisbedje.

Tristans hoofdje werd volgekleefd met elektroden en sensoren. Een gaasverbandje moest alles op zijn plaats houden. Een klein rond gaatje liet enkel zijn oogjes, neusje en mondje vrij. Boven zijn hoofdje werden alle draadjes in een bundeltje samengebonden. Denk Teletubbie. Of klein boefje met bivakmuts. Verder op z’n borstje nog een stuk of drie plakkers en een lichtje aan zijn voet. Twee banden om de buik. En slapen maar. Het verdient bewondering dat Tristan onder dergelijke kleverige omstandigheden rust kan vinden. 

De uitslag is goed. Geen verhoogd risico op wiegendood. Oef. Maar er moet me iets van het hart. We hebben Tristan de afgelopen nachten op de buik gelegd om te slapen. Zo ook vannacht. Met succes. Op zijn buik wordt hij meteen rustig en valt hij binnen de kortste keren in een diepe, zalige slaap. Voor ons is het een verademing. En Tristan wordt er overdag alleen maar vrolijker van. Maar de kinderarts raadt het buikslapen af. Wat nu?

Tweestrijd! Op de buik, zodat wij allemaal een stukje vrolijker door het leven gaan, maar met een groter risico op wiegendood. Of op de rug, zodat ie uren kan huilen en wij er chagrijnig en doodvermoeid bijlopen. Moeilijk, kindjes opvoeden.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s