Muisjes vangen

Er is een nachtje overgegaan en nog steeds geen muis in de val. Stefaan heeft smeerkaas in de valletjes gelegd. Ja, u leest het goed: smeerkaas. Geurloos, smaakloos, kleurloos. Deze muis zou er alvast niet voor uit haar holletje komen.

Iedereen heeft ervaring met muizen. De buren zeggen dat we lijm op de grond moeten smeren, zodat ze met hun pootjes aan de vloer blijven kleven. Om dan roemvol te sterven na een gevecht tegen het gedwongen gevangenschap. Mijn baas heeft al succes gehad met kokertjes waar ze in vast komen te zitten. Alleen, dan heb je de muis levend. En moet je hem nog meedogenloos van het leven weten te beroven. Of de vrijheid gunnen voor de natuurvriendjes onder ons. Mijn papa, tenslotte, zegt dat we chocolade in de valletjes moeten leggen. En dan maar hopen dat we met vrouwelijke muizen te maken hebben. Met PMS en een onweerstaanbare drang naar al wat zoet is.

Vandaag zijn ze hier in de straat alvast ander gespuis komen vangen. Eén van onze buurjongens had in de pitazaak op de hoek iemand met een mes bedreigd. De politie is hem met veel machtsvertoon in de boeien komen slaan. Mooi voorbeeld voor de kinderen in de straat.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s