Vrijdag, bewogen dag

Vandaag rustdag. Gisteren was namelijk een bewogen dag voor Tristan.

Ik las in het heen-en-weerboekje van de crèche: Deze keer moest ik zingen en gekkebekken om Tristan stil te doen liggen op de meetlat en weegschaal. Hij wou alsmaar spartelen en stampen en vanalles vastpakken; hij wou me steeds helpen met de lintmeter om z’n hoofdje te meten. Hij weegt nu 8 kilo, hij meet 69 cm. z’n hoofdje: 44.1 cm. Super toch, die boekjes. Wij, ouders kunnen er opmerkingen over voeding, medicatie edm in neerpennen. En de eerste weken stond er ook elke dag een berichtje van de kinderverzorgsters in. Over hoe zijn dag was verlopen. Wat en wanneer hij had gegeten. Hoeveel keer hij kaka heeft gedaan. Wanneer en hoe lang hij geslapen heeft. Vrij banale mededelingen allemaal. Doch, voor een jonge moeder van ongekend belang.

Later op de dag, net voor fruitpaptijd, heeft hij voor de eerste keer echt overgegeven. Slechte timing, want hij heeft het fruit dan moeten ruilen voor melk.

En ’s avonds moesten er sociale verplichtingen vervuld worden. Geen babysit gevonden, dus Tristan moest mee naar een trouwfeest. Hemdje en linnen broekje aan. Haartjes keurig gekamd. Alleen het gemoed zat niet zo goed. Van véél mensen die koetchie-koetchie doen krijgt hij het een beetje benauwd. Hj heeft dan ook nog nooit zo aan zijn mama gehangen. Verder mogen we tevreden zijn. Het is een welopgevoed ventje. Rustig aan tafel gezeten. En dan flink geslapen in een caravan die op de parking van de feestzaal de oudste en de jongste van de hoop wat rust en stilte bood.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s