Feest in den hof

’t Is feest in onze achtertuin. Inclusief partytenten, bier van ’t vat en ander alcoholhoudend vocht, worsten, burgers en oliebollen, live bandjes en volk. Veel volk. Wij maken elke dag ons obligaat wandelingske door het feestgedruis. Maar het kan me niet (meer) bekoren. Misschien omdat het avondlijk programma aan ons voorbijgaat? We hebben verantwoordelijkheden nu. Of te weinig babysits. Hang ervan af hoe je het bekijkt.

Maar dinsdag ontdekten we dan toch iets hoog plakgehalte. Een plekje om een beetje verliefd op te worden. Bataclan. Daar waar kinderen thuis zijn. Alwaar Het Woord gepredikt wordt. Waar je nougat kan smelten boven een vuurtje. Limonade kan drinken die smaakt zoals in je kindertijd. Waar een roze caravan staat voor jonge mama’s en hun kroost. Een baken van rust voor zogende moeders. Maar je kan er ook poepkes verschonen en fleskes warmen. Aan de muur hangen prentjes van voluptueus vrouwelijk schoon. Om deze en voorgaande reden wordt het vehikel ook wel de tetjescaravan genoemd.

Op Bataclan loop je ook heel wat bekenden tegen het lijf. Wij deelden al twee dagen het dekentje met Lien en Peter en Janne. Tristan volgde Jannes stichtende voorbeeld en ging gisteren prompt zitten. Je moet indruk maken op de vrouwtjes, zal hij gedacht hebben. Verder maakt hij zich niet erg geliefd. Hij is huilerig, hangerig en humeurig. ’t Zullen de tandjes wel zijn, hé. Of een groeispurtje. Who knows.

Janne en Tristan

Advertenties

Een gedachte over “Feest in den hof

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s