In mineur

Over de zin of onzin van de uurwisseling wil ik het hier niet hebben. Maar toch even dit: wat met bioklokken? Die verzet je niet zomaar. Het was me al opgevallen dat ik de afgelopen avonden uitzonderlijk vroeg moe was. En deze morgen werden we een uur te vroeg (half zes!) het bed uit gejaagd. Door een klokje zonder snoozefunctie. En mét een kanjer van een ochtendhumeur.

Of: hoe begin je de dag in mineur.

Advertenties

3 gedachtes over “In mineur

  1. Al dat geknoei is voor kinderen en ouderen zeer verwarrend. En naar mijn gevoel valt alles pas weer in de plooi bij de volgende uursverandering. Bweihh, ik heb er een hekel aan!

  2. Het veroorzaakt vooral veel verwarring bij de oudere mensen. ‘k Herinner mij nog een discussie 20 jaar geleden tussen mijn vader en zijn moeder. Het mensje was destijds 95 jaar en blijkbaar niet meer zo vlug van geest. De avond voor de tijdswisseling maakten ze een afspraak voor de volgende dag en het heeft zeker een half uur geduurd vooraleer ze verstond om hoe laat (het nieuwe of het oude uur?) ze moest klaarstaan. Het was zo hilarisch dat mijn broer en ik er een opname van maakten. Schitterend gewoon.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s