Aaargh 2

 • Vraag aan 5 dokters hoe ze een bepaald ziektebeeld zouden behandelen en je krijgt 5 verschillende antwoorden. Maar wie is dan de slechte dokter? Hij die berust op ervaring of hij die de allerlaatste ontwikkelingen in zijn vakgebied volgt. Een dokter wordt trouwens ook beoordeeld op zijn empathie, zijn luistervaardigheid, zijn vermogen om de dingen eenvoudig uit te leggen,… Wanneer is een dokter dan slecht?
 • Ik begrijp dat een huisarts adviezen geeft. Dat hij een voorkeur heeft voor bepaalde ziekenhuizen of specialisten. En dat je daar als patiënt graag in meegaat, je hebt immers vertrouwen in je huisarts. Maar zijn of haar keuze is gekleurd. Wat meespeelt in adviezen is vaak erg persoonlijk: vriendschappen, overtuigingen, … Maar mag een arts zomaar een andere arts beoordelen of veroordelen? Heeft hij het recht om zijn collega’s ‘zwart’ te maken. Meer nog, mag een huisarts van wacht, die jou vermoedelijk slechts eenmalig zal behandelen, jouw vertrouwen in een andere arts in vraag stellen? Kan dat, zomaar wildweg zeggen dat alle artsen van een bepaald ziekenhuis slecht zijn? Is dat niet erg generaliseren?
 • Ik heb vertrouwen in onze kinderarts. Ze is lief voor Tristan en ze maakt tijd voor ons. Natuurlijk zal ik haar aanspreken over de Deptropinekwestie. Ik zal oor hebben voor haar argumenten, maar ik zal kritisch zijn.
 • Deptropine heeft geen blijvende bijwerkingen. Enkel tijdens het gebruik kunnen ongewenste nevenwerkingen optreden. Ook een hoger risico op wiegendood en dat is geen kleintje. Je zou voor minder beginnen panikeren. Wij zeker, met ons buikslapertje. Maar we hebben de pilletjes netjes opgeborgen. Die komen er bij ons niet meer in. Voila. Probleem opgelost.

Ik kan alleen maar besluiten dat je moet praten met je arts. Bespreek je vragen, je zorgen, je bedenkingen. Maar verander niet halsoverkop van dokter of van ziekenhuis op basis van het oordeel van een enkeling. Ik blijf dus bij onze kinderarts.

Advertenties

3 gedachtes over “Aaargh 2

 1. Gelijk heb je. Als ik bij iedere arts waarmee ik al een mindere ervaring heb zou veranderd zijn zou ik geen enkele vaste arts meer hebben. Ze krijgen meerdere kansen bij mij, en ze krijgen ook de kans om het uit te leggen. En who the fuck denkt die huisarts van wacht wel wie hij is om zomaar een groepje kinderartsen te veroordelen?
  Enfin, de eerste ervaring met mijn nieuwe huisarts is alleszins goed bevallen. De andere zie ik liever niet meer.
  Ik heb dezelfde kinderarts als jij en ben er zeer tevreden over. Ze heeft toch maar mooi die parasiet gevonden bij Janne, anders ging ze nog veel langer afgezien hebben. Dat van die deptropine zal ik onthouden, maar ik verander er niet voor van kinderarts.

 2. ik vind ook dat wat je hier schrijft, helemaal klopt!
  Die huisarts mag al die andere kinderartsen niet zomaar veroordelen, dat is gewoon helemaal niet juist. Hopelijk weet je snel wat je wel moet doen!
  Succes ermee

 3. Tot nu toe zijn wij al één keer bij de huisarts van wacht geweest en die man zat daar dik tegen zijn goesting. Met een diepe zucht zette hij zich in beweging om ons zoontje te onderzoeken en ik had het gevoel dat hij op zijn minst een verantschuldiging van ons verwachtte voor het verstoren van zijn zondagsrust.
  Via deductie (Lien heeft dezelfde kinderarts als wij) kan ik afleiden dat wij bij dezelfde kinderarts gaan. Wij zijn ook zeer tevreden van haar dus niet van plan om te veranderen. Dat van die Deptropine hou ik wel in mijn achterhoofd, merci voor de info.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s