De grote stap voorwaarts

Gisteren was er een feestje met veel kindertjes. In de crèche werd het nieuwe jaar ingeluid met bubbels en lekkers. Sandwiches met kaas voor de kleinsten, verzorgde hapjes voor de oudsten. Het was daar, op de nieuwjaarsreceptie, dat Tristan zijn eerste stapjes zette. Hij had zich al vaker aan een paar pasjes gewaagd. Paar is overigens zeer letterlijk te nemen, het waren er nooit meer dan twee. Maar het was altijd per ongeluk, niet beseffend dat er even geen pink was om aan te trekken of een broek om aan de hangen. Ik liet het moment dus gewoon voorbijgaan. Ik dacht dat het weeral een toevalligheid was.

’s Avonds zaten we te spelen in de woonkamer. En plots ging Tristan in z’n eentje op stap. Hij zette vijf stevige stappen. Van de zetel naar de televisiekast. Tot drie keer toe. En omdat zijn kunstje zoveel gejuich en gelach ontlokte, zette hij nog een paar extra pasjes. Ik hoef er vast niet bij te vertellen dat we apetrots zijn. Alweer een grote, letterlijke stap naar de volwassenwording.

Advertenties

4 gedachtes over “De grote stap voorwaarts

  1. Proficiat voor tristan! Hij was niet de enige, mijn zoontje heeft gisteren net hetzelfde gepresteerd! Ongelooflijk hé, dat moment van de eerste spontane stapjes… Smelt smelt…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s