Stappers

Bij de eerste stapjes horen ook de eerste schoentjes. Om zeker nog van de solden te kunnen profiteren, trokken we deze namiddag naar de schoenwinkel. Waar ik zo lang naar had uitgekeken, vond Tristan allesbehalve leuk. Was het vermoeidheid (een lange dag in de crèche) of waren het de schoentjes? De schoentjes zaten er in elk geval voor iets tussen…

Eerst voetjes meten: niet leuk. Dan schoentjes passen: dikke tranen, een rode kop, woede en onbegrip. En dan, eens hij de schoentjes aan zijn voetjes had: aan de grond genageld. Hij durfde zich gewoon niet meer bewegen. Het is even wennen, zei de mevrouw van de winkel. En dat is het ook, want zelfs thuis durft hij niet te stappen. Hij kleeft aan de vloer. Het lijkt zelfs alsof hij bang is van zijn schoentjes. We kregen de goede raad het rustig aan te doen. Elke dag een uurtje. En als hij niet meer weent: elke dag een beetje langer. Nu maar hopen dat het snel went.

eerste-schoentjes-0191

Tristan heeft maatje 19. En we namen zijn splinternieuwe schoentjes mee naar huis voor de helft van de prijs.

Advertenties

8 gedachtes over “Stappers

 1. Leuk! Janne kon in het begin dat ze stapte ook niet zo goed overweg met haar schoentjes. Zoals de winkeldame zei: iedere dag een beetje en als ge ziet dat het hen frustreert: uitdoen. Binnen een week of twee loopt ie er vlot mee rond (en gij achter hem!)

 2. Bij Fiona was het net zo. Ze had precies loden klompjes aan haar voetjes. De verkoopster heeft ons ook aangeraden om het kalmpjes aan te proberen.
  Na een week protesteert ze al niet meer als we haar schoentjes aandoen.
  Zij heeft ook maatje 19. Ik vind die kleine schoentjes zo schattig!

 3. Vreemd en zo schattig tegelijk! Nooit aan gedacht dat kindjes schoenen raar zouden kunnen vinden! Achja, er is waarschijnlijk zoveel dat ik nog niet weet 😉 Succes ermee!

  Groetjes,
  Sofie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s