Een auto in de stad

Wij wonen in een Blauwe Zone. Dat betekent dat wij er als bewoner gratis en onbeperkt mogen parkeren met een bewonerskaart. Niet-bewoners mogen er parkeren met een parkeerschijf. Op heel veel plaatsen in Gent moet je betalen om te parkeren. En nog geen klein beetje. Bij ons kan het dus gratis. Vinden daarom meer en meer mensen de weg naar onze buurt? Kan best, want tegenwoordig geraken wij onze wagen niet meer kwijt in de straat. Zelfs in de aangrenzende straten vinden we geen plaats meer. ’s Avonds niet, overdag niet, in het weekend niet. Soms moeten we blijven rondrijden tot er iemand wegrijdt. Héél erg vervelend. Zeker als het slecht weer is en we Tristan, zijn buggy en heel zijn rataplan drie straten verder moeten meesleuren.

Oké, ik hoor u al denken: da’s de tol die je betaalt voor een wagen in de stad. Wel, wij hebben één auto. ’s Zomers gaat Stefaan met de fiets naar het werk. Ik ga elke dag te voet of met de fiets naar het werk. Als het mooi weer is, wordt de wagen dus enkel in het weekend gebruikt om boodschappen te doen of een uitstapje te maken. Hebben we die wagen dan nodig? Tja, daarover valt nog te discussiëren, maar ik vind het geen overbodige luxe nu Tristan er is. En een parkeerplaats voor de deur is misschien veel gevraagd, maar de huidige situatie is echt onhoudbaar. En het wordt nóg erger, want in een zijstraatje zijn er garages die ze gaan platsmijten om er een appartementsgebouw op te zetten. De tientallen buurtbewoners die hun wagen nu in de garage parkeren, moeten dan ook de straat op. Om van de bewoners van het appartementsgebouw nog te zwijgen. Aargh, frustraties!

Advertenties

4 gedachtes over “Een auto in de stad

  1. Tja, ik zou het leuk vinden als iedereen zou doen zoals gij en ik: één auto per gezin volstaat. De meeste mensen die ik ken hebben tegenwoordig elk een persoonlijke wagen want “het kan nu eenmaal niet anders”.

    Ik heb werkelijk geen benul van het parkeerprobleem in ons buurt daar ik bijna nooit met de auto rij en we een mega garage hebben. Binnenkort zullen we er wel mee geconfronteerd worden als onze wagen drie weken buiten verbannen wordt wegens de verbouwingen.

  2. Waar wij nu wonen valt het gelukkig wel mee, veel studenten en die komen gelukkig niet allemaal met de auto naar Gent. Als we niet in onze straat kunnen parkeren lukt het altijd wel op de Coupure om de hoek.
    We zijn nu al even op zoek om zelf iets te kopen en dan valt het toch op dat het in de rest van Gent een pak moeilijker is om je auto kwijt te raken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s