Leren delen

Wanneer leren kindjes delen? Tristan heeft zich dit in ieder geval nog niet eigen gemaakt. Als Janne komt spelen probeert hij haar duidelijk te maken dat het speelgoed van hem is. Van hem alleen! Daarvoor gebruikt hij oergeluiden. En getrek.

Vandaag heeft hij in de crèche twee andere kindjes het leven zuur gemaakt door hen de hele dag achterna te zitten. En te proberen hun speeltjes af te pakken. Het is niet eens zijn eigen speelgoed. En toch wil hij het zich toeëigenen. Zo maakt hij zich in ieder geval niet populair…

Advertenties

6 gedachtes over “Leren delen

  1. Ik denk dat je daar niet echt een leeftijd op kan plakken. Ik denk dat het eerder ligt aan het karakter van het kind. Alexander is 4 en heeft er nog steeds moeite mee en ik herken het gedrag van Tristan bij hem toen hij die leeftijd had. Nu is hij wel wat geniepiger geworden. En Joostje kan beter delen en die is nog geen 2. Alhoewel als ze samen zijn (thuis) dan geldt de wet van de sterkste.

  2. Nora is 2,5 en is alleszins ook nog niet echt goed in delen. Eerder het omgekeerde: ze pakt het speelgoed van Marie bruusk af en als ‘troost’ duwt ze dan een ander speeltje in Marie’s handen waar Marie in begin tevreden mee was maar nu absoluut niet meer…

  3. Ik vind hier dat het wel wat gebeterd is. Toen Emma 1.5 was krijg ze bijna een toeval als iemand aan haar speelgoed zat. En nu gaat het al een stuk beter.

  4. Tis hier ook van dat hoor. Nie normaal, en bij de onthaalmoeder ook, roepen naar het andere kindje tot die het speelgoed loslaat. Niets aan te doen, tis de leeftijd zegt onze onthaalmoeder.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s