Tandjes poetsen

Tristan heeft witte vlekken op zijn voorste tandjes. Iemand enig idee wat dat is? Is het gewoon een ‘foutje’ van de natuur? Of heeft het te maken met mondhygiëne? We poetsen nochtans elke avond zijn tandjes. Oké, niet altijd even grondig, want hij vindt het niet zo fijn. Van zodra hij de tandenborstel ziet, begint hij vervaarlijk met zijn armen te zwaaien. En houdt hij zijn lipjes stevig op elkaar geklemd. Probeer daar maar eens tussen te komen…

We dachten dat het aan de tandpasta lag. Aardbeiensmaakje heeft hij het liefst. Maar tandjes poetsen blijft een gevecht. Tips?

Advertenties

6 gedachtes over “Tandjes poetsen

 1. wij poetsen met elmex
  geen aardbei gedoe hier…
  hier voerden we ook dikwijls een strijd (de één hield de armen vast, de ander poetste vlug)
  haar zelf laten proberen poetsen hielp wel (met daarna een rondje van ons natuurlijk)

  maar dat was vroeger, nu loopt het wel goed… (de aanhouder wint 😉 )

  de witte vlekjes dat zou ik eens aan de tandarts vragen

 2. Zelf laten poetsen terwijl jij zelf tegelijkertijd je eigen tanden poetst. Dan kan hij nadoen wat jij doet. Als je met witte vlekjes een wit melkachtig beslag bedoelt, kan dat te wijten zijn aan slecht poetsen en die vlekjes krijg je weg door eens goed te borstelen. Maar ik denk dat je echt witte plekjes in (niet op) de tanden bedoelt en de oorzaak daarvan is niet altijd zo duidelijk, dacht ik. Eens vragen aan de tandarts?

 3. Bij mijn oudste zoontje was het tandenpoetsen ook een corvée. Hij vond het een verschrikking en at de “bananentandpasta” zo rap mogelijk op.
  Toen ik een kinderopzetstukje kocht voor onze elektrische tandenborstel, vond hij het veel plezanter. Van die bananentandpasta zijn we echter met de grootste moeite vanaf geraakt. Hij wou geen “normaal” smakende tandpasta. Bij de jongste hebben we direct (voorzichtig) elektrisch gepoetst (met kinderborstel) en met “apentandpasta” (elmex).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s