In dubio

Ik had de knoop al doorgehakt. Ik ging ze laten weghalen, die verrekte amandelen. Maar gisteren was ik bij de huisarts en die adviseerde me dan weer om ze niet te laten weghalen. Wegens veel te ingrijpend en veel te pijnlijk. En met de zomer in ’t vooruitzicht is dit misschien wel de laatste angine geweest. Gadver, wat moeilijk.

Plan van aanpak: hier en daar nog wat advies inwinnen en tegen eind volgende week een beslissing nemen.

Weet je dat ik op het werk al niet meer durf te zeggen dat ik ziek ben. Om de zoveel weken moet ik een paar dagen thuisblijven. Wat gaan ze wel niet van me denken… Ik vind het vreselijk.

Advertenties

8 gedachtes over “In dubio

 1. Misschien was het de laatste angine, maar misschien ook niet… Moest ik jou zijn, ik zou bij mijn besluit blijven, dan ben je er van af. Succes bij het doorhakken van de knoop!

 2. Wat je ook kiest, er zal altijd wel iemand je van het tegendeel proberen overtuigen. Gewoon doen wat jij denkt dat op lange termijn het beste is. Want na de zomer komt er weer een winter…

 3. Hey,
  Je kent mij niet, en ik jou ook alleen van hier eens te piepen via via. Maar nu wil ik toch advies geven, wegens zelf vorige zomer meegemaakt
  Weg met die handel.
  Ja het is verschrikkelijk pijnlijk maar kan het me nu bijna niet meer herinneren.
  En de keelpijn die ik deze winter 2 keer heb gehad valt in het niets bij vroeger
  Dus doen zou ik zo zeggen.
  Magali

 4. Puur afgaande op mijn eigen angine-ervaringen, zou ik die amandelen er laten uithalen. Maar mijn amandelen zijn (waren) de jouwe niet 🙂

  Alles hangt natuurlijk ook af van de staat van jouw amandelen, zijn die echt aangetast (kaas met gaatjes), of niet…

  Misschien eens de mening vragen van een NKO-arts?

  Ik weet in ieder geval dat men nu veel terughoudender is dan vroeger om amandelen te verwijderen, want die hebben wel degelijk een functie in je lichaam.

 5. Afgaande op wat je beschrijft (het aantal angines enzo), zou ik eerder luisteren naar een specialist eerlijkgezegd, maar dat is puur persoonlijk. Zoals Satur9 schrijft, anders eens een NKO-arts raadplegen (of meerdere desnoods)?

 6. Zoals ik je al zei: ik ben zeer blij dat ze die dingen er al uitgegooid hebben op mijn zesde, want als ik al die angine-ervaringen hier lees… Zelf geen herinneringen meer aan pijnlijke angines of operaties.

  Moeilijke keuze, pijn na een operatie is niet leuk. Maar om de zoveel weken pijn en moeten thuis blijven: ’t is ook wat. Iene miene mutte?

 7. Ik kan je geen goede raad geven want heb daar geen last van.
  Ik kan je wel zeggen: volg je gevoel, laat je goed inlichten. Dan kom je er wel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s