Rome

Een bezoek aan Rome is een reis in de tijd. Op elke straathoek, op elk plein vind je restanten van een rijk verleden. Rome is een dik boek met verhalen over keizers, gladiatoren, pausen en kunstenaars. Je verbeelding draait er op volle toeren.

In vijf dagen hebben we zowat de belangrijkste bezienswaardigheden bezocht, waaronder de Trevi fontein, het pantheon, het colosseum, het Forum Romanum, de andere fora en markten, het Vaticaan, de thermen,… Maar we vertoefden ook op andere plekjes. In het bruisende Trastevere, in een crypte die versierd is met de beenderen van 4000 capucijnen, op een kerkhof waar de resten van Keats en Shelley liggen, maar waar het vooral erg rustig zitten is in de tropische tuin,… Het was een vermoeiende (veel trappen, veel kilometers, veel te veel te zien), maar mooie reis.

Nooit gedacht dat ik Tristan zo verschrikkelijk zou missen. Ik was voorbereid op gemis, maar niet op een overheersend leeg gevoel. Overal zag ik kleine kinderen die het gemis nog erger maakten. Ik had het niet voor mogelijk gehouden dat ik ooit heimwee zou hebben. Het was een erg blij weerzien vrijdag.

Rome09 012

Trevifontein

Rome09 023

Pantheon

Rome09 183

Rome09 211

Colosseum

Rome09 219

Een schoon koppel Belgen

Advertenties

2 gedachtes over “Rome

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s