Vanalles over Tristan

Tijd dat we eens potje in huis halen. Niet dat Tristan al aan zindelijkheidstraining toe is, maar dan kan hij alvast wennen aan het potje. Hier en daar heb ik al wat tips opgevangen: dat het in het toilet moet staan, dat je je kindje gerust mag meenemen naar het toilet als je zelf moet, dat je niet te vroeg mag beginnen met zindelijkheidstraining,… Maar aan welke voorwaarden moet het potje zelf voldoen? Met of zonder rugleuning? Fel kleur, neutraal kleur? Met of zonder deksel? Met of zonder antisliprand? Van den Ikea of van de betere babywinkel?

Tristan heeft een stofzuigertje gekregen. Ziet eruit als een echte stofzuiger en zuigt een beetje. Beste koop ooit!

Tristan zegt Tita. Drie keer raden wie dat zou zijn.

Tristan gaat in de douche. Na 20 maanden in de pompbak, werd het wel eens tijd. Klein probleempje: hij wil ab-so-luut geen water over zijn hoofd. Daar wordt hij een beetje hysterisch van. En vertoont hij verdrinkingsverschijnselen. Beetje problematisch in de douche, niewaar.

Tristan is zot van zijn bompa. Hij wijst wel honderd keer per dag naar zijn foto op de koelkast en fluistert dan vol verlangen ‘bompaaaaaaaa’.

Advertenties

8 gedachtes over “Vanalles over Tristan

 1. Wij hebben een wit beertjes-potje, gekregen van mijn schoonzus. Zonder geluidjes, speelgoedjes en dergelijke, gewoon een ‘beer’ als leuning.
  Meer moet dat niet zijn, volgens mij.

  In begin hadden we een heel eenvoudig, simpel model£. Niets mis mee, alleen heb ik wel gemerkt dat dat potje wat te laag was en ze daardoor minder comfortabel zat dan op haar iets hoger beertjes-potje.

  Succes ermee.

 2. ik vind meerdere potjes wel gemakkelijk, zeker voor in het begin
  aanvankelijk hadden wij een ander model (maar daar is isla eens gaan opstaan en dan was’t kapot) en kochten eentje extra in ikea
  wel, zij vindt die van ikea suuuuuper

 3. Wij hebben een gewoon potje, wel een tamelijk hoog met leuning. ’t Stond gewoon in de keuken en in het toilet. Niet met deksel, want van anderen hoorde ik dat je dan soms niet meteen doorhebt wanneer er een kadootje inligt. Neem er ook eentje dat makkelijk uitneembaar, uitspoelbaar en afwasbaar is. Zeg ik ook uit ondervinding 🙂

 4. Voor Ella een roze zeteltje met een satijnen bekleding, met daarin een op lichaamstemperatuur verwarmd potje dat een klassiek melodietje speelt wanneer ze geweest is.

  euh nee, gewoon een simpel potje dat nog op de geboortelijst stond. We laten ze er altijd even opzitten voor ze in bad gaat (in de hoop om badcadeautjes te vermijden) en ze vindt dat wel leuk om dat pswswsw te kunnen fezelen 🙂

 5. Ik had er eentje gekregen van Babybjorn, maar da’s wat te hoog voor madam. Bovendien haalt ze altijd het opvangbakje er uit dus euh dat heeft niet veel zin meer. En dus hebben we ook ééntje van Ikea, geweldig ding. Niet dat ze al op het potje gaat hoor. 🙂

 6. Hier ook zo één van Babybjorn (een roze, ’t is toen beginnen mislopen denk ik), die hoge rugleuning was hier wel handig, ze leunt daar echt tegen (vooral bij het kaka doen), maar ’t liefst van al ging ze eigenlijk nog op ’t toilet en tijdens het buitenspelen gewoon in den hof (* schaam *)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s