Gebakken komkommer met appelsien

Op de achtergrond klinkt het zeemzoeterige melodietje van Moon River. Janne bakt komkommer in de pan. Ze roert even en gooit er een appelsien bij. Tristan leunt over Janne’s schouder en knikt instemmend. Een huiselijk tafereeltje.

Even later zitten we samen onder een deken in de zetel. Kleine vingertjes prikken in het dak van ons geïmproviseerde huisje. Buiten zit een zot beest (lees: mijn arm) dat naar hun vingertopjes grijpt. Ze giechelen, ze lachen, ze proesten het uit.

We lezen een boek. Twee kleine wijsvingertjes glijden over de prentjes. Ik noem een voorwerp. Twee hoofdjes gaan heen en weer. Vier oogjes speuren alle prentjes af. Als één vingertje vastberaden op een prentje neerdaalt, volgt snel het andere vingertje. Ze leren van elkaar. Er is geen sprake van competitie.

Daar word ik gelukkig van zie. Kijken naar die twee kindertjes die het samen zo gezellig hebben. Die wel eens hun ongenoegen uiten en gemeen uithalen naar elkaar. Maar even later zo helemaal lief en attent zijn voor elkaar.

Advertenties

2 gedachtes over “Gebakken komkommer met appelsien

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s