Pijntjes

Myrddin heeft het knap lastig. Van slapen komt er de laatste tijd niet veel in huis. Van huilen des te meer. Hij heeft zoveel ongemakken dat hij niet meer in een diepe slaap geraakt. Hij kreunt en knort, spartelt en kronkelt. Niet pluis, dacht moeder, dus gingen we raad vragen bij de witte jas.

Krampen, luidt het verdict. De druppels probiotica die we voorgeschreven kregen, zouden soelaas moeten brengen. Maar er wordt ook gedacht aan koemelkallergie. Dus ‘mag’ ik op dieet. Juij (not!). Geen zuivel meer. Dat betekent: geen kaas, geen melk, geen eieren, geen yoghurt. Ergo: geen pizza met kaas, geen lasagna met kaas, geen puree, geen melkchocolade, geen gebak, geen roomsauzen,… Om het tekort aan calcium op te vangen, moet ik twee keer per dag een vieze bruistablet nemen. Dit dieet moet ik een maand volhouden. Als Myrddins klachten verbeteren, is er een dikke kans dat het dus aan koemelkallergie is gelegen. Eén ding is zeker: ik zal er deze zomer lekker strak bijlopen!

Er is ook nog een tweede denkpiste: reflux. Myrddin geeft terug. Niet overdreven veel, maar het ruikt wel zuur. Als er volgende week nog geen beterschap is met het dieet en de druppels probiotica, dan gooien we Zantac in de strijd. Want het is geen leven nu. Myrddin raakt oververmoeid door al dat huilen, bewegen en het tekort aan slaap. Om nog maar te zwijgen van wat dat slaapgebrek met mij doet. ’t Is een wonder dat ik nog op mijn benen kan staan.

Advertenties

8 gedachtes over “Pijntjes

 1. oeps! Knap lastig voor Myrrdin en voor jou…Hang in there. Wat het ook blijkt te zijn, het zal zeker passeren en (deels) verholpen worden met de medicatie of jouw dieet. Maar…het blijft een echt knap jongentje!

 2. Oh, ik was al die ongemakken al vergeten: krampen, reflux … Binnen een paar weken word ook ik weer ondergedompeld in die wereld. Veel sterkte alleszins want slaaptekort is echt verschrikkelijk.
  En ook geen ijsjes deze zomer of ga je op zoek naar ijsjes op basis van sojamelk?
  Hopelijk komt er snel verbetering.
  Liefs
  Lieke

 3. Oh! Het beruchte dieet! Ik zou dat dus niet zien zitten hé.

  Maar ik geloof u niet hoor. De twee keer dat dat ventje hier was heeft hij zich amper laten horen. En slapen in dat park! Zo’n lieverdje! 🙂

  Zantac: ja, om het cirkeltje rond te maken hé!

 4. Ocharme zeg, zowel ocharme jij als ocharme dat ventje. Ik hoop dat jullie snel een oplossing vinden, want zo is het inderdaad geen leven. Ik kruis mijn vingers en al mijn tenen dat ik daarvan gespaard mag blijven… Goeie moed en veel beterschap!

 5. tutje? ons meisje kreeg op haar 5 weken zwaar last van krampen, oorzaak bleek een lichte vorm van refleux te zijn. zat zo: ze dronk, kreeg het zuur en om die brandende slokdarm te blussen, vroeg ze meer melk. slokdarm deed minder pijn, maar ze geraakte wel overvoed, waardoor ze heel veel krampen had en weende van de pijn tot wij dan maar een glycerinesuppo staken. tot ik plots het idee kreeg om een tutje te geven. door te sjieken op haar tutje, blust ze het brandje met speeksel, drinkt ze minder, ergo minder krampen. meer zelfs: krampen volledig achter de rug!! ze is nu 8 weken en slaapt zelfs al door, daarmee begon ze 3 dagen na het tutje!
  we geven ook wel die probiotica én haar bedje staat schuin op een hoek van 30 graden. ziet er heel bizar uit maar helpt wel. en we zijn ook bij de osteopaat geweest.
  succes, want ik weet wat ervan is – kindjes met krampen, vermoeid zijn en het gevoel van hulpeloosheid als mama.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s