Pijntjes – deel 2

Myrddin blijft last hebben. Vorige week was er nochtans even verbetering. We konden een glimp opvangen van hoe vrolijk en rustig Myrddin kan zijn.  Helaas zijn we nu weer terug naar af.

We vechten op 3 fronten tegen de ongemakken:

  1. Probiotica voor de darmflora. Myrddin heeft krampen, maakt weinig stoelgang en heeft het moeilijk om kaka te doen. Probiotica zijn levende micro-organismen die helpen bij de vertering en zo bijdragen tot een gezonde darmtransit.
  2. Koemelkeiwitallergie kan een oorzaak zijn van de krampen. Dus sta ik op een koemelkvrij dieet. In zowat alles dat lekker is, zitten koemelkeiwitten. Denk aan yoghurt, kaas, boter, room, ijs en melk. Maar dan heb je nog de verborgen boosdoeners: melkpoeder, weipoeder, lactose, caseïne,… Ga eens kijken op het etiket van om het even welk bereid voedsel: overal zit melk in! Zelfs in salami (salami begot!) kunnen sporen van melk zitten. In loempia’s. In tonijnsalade. In brood. In mayonaise. Veel meer dan fruit, groenten en een goeie biefstuk mag ik niet eten. Door de choco, koekjes, bereide salades en kaas te schrappen uit mijn menu ben ik al 2 kilo kwijt. Op 2 weken! De prijs die ik ervoor moet betalen is een eenzijdig dieet en de vieze calciumtabletten die ik moet slikken. Helaas kan Myrddin nog niet getest worden op allergie. Om uit te sluiten of hij al dan niet allergisch is, moet ik over twee weken terug koemelkproducten beginnen eten (provocatie). Als hij dan terug meer ongemakken krijgt, zijn we vrijwel zeker dat hij een allergie heeft.
  3. Zantac tegen de reflux. Myrddin neemt nu ongeveer 10 dagen medicatie tegen reflux. Er is nog geen echte verbetering van de klachten, dus de medicatie is te licht of hij heeft geen reflux. Omdat we geen zin hebben om te experimenteren met zwaardere medicatie, doen we op 12 juli een PH-metrie. Met dit onderzoek gaat men na of er  een terugvloei is van voedsel vanuit de maag naar de slokdarm (=reflux). Er wordt een sonde in de slokdarm geschoven. Aan de sonde is een PH-meter verbonden die gedurende 24 uur de zuurtegraad meet. Wij hebben dus een nachtje in het ziekenhuis in het vooruitzicht. Juij. Not.

Is het geen reflux, dan nemen we zijn binnenkant nog wat nauwkeuriger onder de loep. Het is een hele zoektocht, maar door het één en ander te objectiveren aan de hand van testen, kunnen we gerichter gaan behandelen. En wie weet wijzen de onderzoeken wel uit dat er helemaal niets scheelt en dat Myrddin gewoon een huilbaby’tje is. Dan volstaat moederliefde en daar hebben we genoeg van in voorraad!

Advertenties

8 gedachtes over “Pijntjes – deel 2

  1. Een helse zoektocht die hopelijk snel verlichting brengt. Aan moederliefde zal het hem zeker niet ontbreken ! Het straalt van je af. Veel sterkte x

  2. Oeioeioei, dat klinkt niet goed. Moeilijk hé, als zo’n klein kwetsbaar wezentje ligt te huilen en je weet niet waaraan het ligt of je kan niet direct iets doen. Veel succes met de zoektocht en ik duim heel hard voor jullie dat het gauw beter gaat!

  3. Ik weet nog goed hoe lang de dagen kunnen duren vooraleer je weer op consultatie “mag”. En een stapje dichter bij de oplossing komt. Goeie moed in elk geval, hopelijk gaat het gauw beter!

  4. Misschien heb je het al eens geprobeerd, maar voor de moeilijke kaka hielp bij ons soms ’t babietje in een bolletje tegen onze buik (dus rugje tegen onze buik) te dragen, en dan de beentje in de lucht te steken. Heel vaak volgden dan de windjes (en soms meer).

    ’t is nooit leuk, een baby die pijn heeft. Hopelijk komt er snel een oplossing (en krijgt de mama ook wat rust).

  5. Ik hoop dat ik het mis heb Nike, maar je beschrijft net Enna haar verhaal. Alles verloopt net hetzelfde als bij haar, ze heeft ook al die medicijnen tegen reflux moeten nemen. De eerste dagen heb je precies verbetering om dan daarna nog erger als ervoor terug te keren. Ze heeft ook al die onderzoeken (gastroscopie en ph-metrie) gehad, waaruit dan werd geconcludeerd dat ze geen reflux had. En dan was het maar een huilbaby! Maar op eigen initiatief hebben we dan hypoallergene melk (nutramigen) gegeven en bleek dus weldegelijk dat ze een koemelkeiwitallergie had en meer dan geholpen was met die melk en we een heel ander en pijnloos kind hadden. Ik hoop in ieder geval dat jullie snel weten wat het is zodat jullie weer eindeloos kunnen genieten van dat kleine wondertje!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s