Mister choco

Bij ons komen er veel groenten en fruit op tafel en ik kook gezond, met verse producten en al. Tot voor kort hadden we zelfs geen frietketel in huis. Desondanks is het niet gemakkelijk om ook Tristan gezond te doen eten.

’t Is een goeie eter. Daarmee bedoel ik dat hij graag en veel eet. Maar hij wordt kieskeurig. Vroeger at hij zonder morren een bord ratatouille, maar nu pulkt hij alles wat naar groenten neigt uit zijn bord. Hij eet dus vooral aardappelen, rijst, pasta en vlees. Bijna geen groenten. En voor de rest vindt vooral zoets de weg naar zijn mondje.

Hij begon al een beetje te verdikken van al die koekskes en chipskes. Dus hebben we een nieuwe regel ingevoerd: geen rotzooi meer, tenzij er een feestje of zo is. Maar natuurlijk ontzeggen we hem ’s morgens zijn boterhammen met choco en ‘speciale confituur’ (= Luikse stroop) niet. Want dat is namelijk wat hij het allerliefste eet.

Advertenties

3 gedachtes over “Mister choco

  1. de mixer, dames, de oplossing voor al uw problemen. Ge maakt bijvoorbeeld spaghettiesaus en kipt er naar believen van die vieze groentjes in, ge mixt den boel en alles wordt heerlijk verorberd. Werkt niet als je de kids wil leren groenten eten, ahneen, want ze hebben niets door, maar zo hebben ze die vieze groenten wel binnen hé. En soep, ook eeen vitaminebom, wordt hier wel nog gesmaakt.
    En als het een troost mag zijn, Milan haalt ook de ajuin uit de balletjes gehakt. Alles wat maar een beetje naar groenten wijst, wordt professioneel verwijderd.

  2. Als ik me niet vergis heeft de madam van Jerry Seinfeld een heel kookboek bijeen geschreven met recepten waar kinderen dol op zijn en waarin ongemerkt hele hopen extra groenten in verwerkt worden. Vooral mixerwerk dan. Ze beweert dat je, bv de toevoeging van bloemkoolpuree, zelfs niet smaakt. Misschien een idee?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s