Rare vogel

Tristan komt elke maand met een zak knutselwerkjes thuis. Wijze dingen, zoals deze rare vogel. Ik heb een kist waarin ik spulletjes van Tristan bewaar. Zijn knutselwerkjes dus ook. Maar het zijn er zoveel dat ik nu voor een dilemma sta. Bewaar ik ze allemaal? Of hou ik alleen de allermooiste dingen?

De tweede optie lijkt me de beste. Ik krijg het alleen niet over mijn hart om iets weg te gooien. Ik ben zo trots op wat hij maakt. En ik vind het allemaal even mooi.

Advertenties

7 gedachtes over “Rare vogel

 1. Ik heb dat een paar jaar geleden ook besloten, om niet alles bij te houden. Inderdaad wel moeilijk om iets weg te doen, maar ik heb nu ook gemerkt dat het veel leuker is om nog eens door die tekeningen te bladeren als het allemaal wat overzichtelijk is en niet zo’n gigantische berg waar je een paar uur mee bezig bent. Ik stop alle mooiste tekeningen in mapjes per leeftijd (bv Noor 1 jaar, 2 jaar , 3 jaar,…) en heb aan de kinderen uitgelegd dat ons huis veel te klein is om echt álles bij te houden. Ze hebben er totaal geen probleem mee en kiezen nu mee de mooiste dingen uit om bij te houden.
  Die vogel van Tristan is echt wel geweldig, volgens mij toch eentje voor in de blijvertjesdoos 🙂

 2. Ikzelf kan ook niks wegdoen, maar ik las ooit ergens van een mama die foto’s nam van de kunstwerkjes voor ze die wegdeed en dat leek me wel iets (zo worden die dingen toch nog een beetje vereeuwigd …)

 3. Hier wordt er toch ook veel weggegooid en de mooiste dingen bewaard. Een van mijn criteria is: heeft Nora (of binnenkort Marie) er veel zelf aan gewerkt of is het vooral van de hand van de juf?
  Ik heb er eigenlijk ook weinig moeite mee om sommige dingen weg te gooien. Erg he? 😉

 4. isla zelf kan niets weggooien en ik heb met haar een compromis
  ze mag alles bijhouden wat ze dat jaar maakt (en wat op haar kamer past)
  wordt het te vol dan trek ik een foto en vliegt het in de vuilbak. Zo kan ze foto’s nog bewonderen
  en…
  per kleuterklas mag ze 1 ding bewaren, tekeningen vind ik moeilijker 🙂

 5. Ik neem er ook foto’s van !!
  Ik kan veel moeilijker tekeningen van haar weggooien (zo die 100 eerste kopvoeters … allemaal dezelfde, maar zooo mooi, ik hou ze !!) …
  Enfin : ik neem dus van de knutselwerken foto’s, bewaar ze in een mapje per schooljaar. Sommige dingen mag ze houden, vooral omdat ze er zelf mee speelt, andere dingen doen we na een tijdje weg. De tekeningen en klaswerkjes (zo op papier), die bewaar ik per schooljaar in een archiefdoos, dat is nog te doen.

 6. De knutselwerkjes worden een tijdje bewaard, en dan neem ik er foto’s van en die bewaar ik in een mapje per schooljaar. De “werkblaadjes” en de mooiste tekeningen steek ik in een map per schooljaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s