Wintertijd, klotetijd

Terwijl de meesten blij zijn met het extra uur slaap, zitten wij hier serieus te vloeken op de omschakeling naar wintertijd. Baby’s kijken niet op een klokje en worden gewoon wakker als ze wakker zijn. Om vier uur nieuwe tijd dus.

Myrddin wordt ’s morgens gewoonlijk wakker om vijf uur, half zes. Vroeg, maar nog aanvaardbaar voor een vroege vogel zoals ik. We proberen al weken zijn schema een uur te verschuiven, zodat ie ’s avonds een uur langer wakker is en ’s morgens pas om zes uur, half zeven wakker wordt. Het lukt maar niet.

Met de omschakeling naar winteruur zitten we nu met een baby die om vier uur wakker is. En moeten we zijn schema twee uur trachten te verschuiven. Hoe gaan we dat in godsnaam overleven?

Advertenties

12 gedachtes over “Wintertijd, klotetijd

  1. Te oordelen aan de facebook-statussen die ik deze morgen las wordt het voor veel ouders een zware omschakeling. Bij ons viel het nog mee deze morgen, maar ’t is sowieso een langslapertje. En ik mocht vandaag es blijven liggen van mijn lief 😉

  2. Wij hebben hetzelfde probleem gehad: weken hebben we geprobeerd K een uurtje langer te doen slapen (tot 6u). Toen kreeg ik de tip: steek er hem eens een uurtje vroeger in: raar maar waar maar dat hielp dus echt! Slaap lokt slaap uit… Het voelt contra intuitief aan maar probeer het eens! Slechter dan 4u kan niet he!

  3. Aaaargh. Ocharme jongsken toch… Bij ons is het hier al twee dagen half zes-zes uur wanneer ze voor de eerste keer wakker is, maar dat ligt meer aan haar zware hoest dan aan het winteruur. En het is beter dan vrijdagnacht, toen hoestte ze zichzelf klaarwakker om twee uur ’s nachts. En ik heb tenminste het vooruitzicht dat als haar hoest betert, dat we weer zullen kunnen doorslapen tot een deftig uur ’s morgens. Goeie moed!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s