Sluikstort

Wij wonen in de vuilste straat van Gent, hoe cool is dat? Chance dat ons huis al verkocht was voordat dit in de krant stond. Helaas is het verdiend, die nominatie. Rechtover ons huis staan twee bankjes waar de buurtbewoners ’s zomers gezellig keuvelen en nootjes eten. Daarnaast ligt een berg afval. Werkelijk een berg. Zakken en dozen met afval en rommel, viezigheid, stront, kots en dooie beesten. Twee keer week komt Ivago de vuiligheid ophalen, maar ze krijgen het niet onder controle. Wij hebben al boze brieven gestuurd naar Ivago, naar de politie, naar de burgemeester, naar de stadwachten… Er valt hen niets te verwijten. Ze kennen het probleem en ze doen echt alles wat ze kunnen, maar ze staan machteloos.

Of we weten van wie het komt? We hebben zo onze vermoedens. En ze zijn al vaak bevestigd. Maar we kunnen alleen maar lijdzaam toekijken. Camera’s plaatsen is schending van de privacy. Jammer.

Gisteren was het Gruute kuis in Gent. Vrijwilligers (lees buurtbewoners) kwamen op straat om de buurt schoon te maken. Ons hoekje werd opgekuist, ontsmet en de bankjes kregen een likje verf. Het is er nog nooit zo proper geweest. Met deze actie tonen we nog maar eens aan dat we belang hechten aan een propere buurt. Of het iets oplevert? Ik denk het niet, want ’s avonds stond er alweer een doos met rommel. Dweilen met de kraan open, noemen ze dat.

Advertenties

6 gedachtes over “Sluikstort

  1. Er zijn veel mensen met goede bedoelingen, dat hebben we gisteren geleerd. Maar dat er ’s avonds alweer een doos vuiligheid stond, dat is toch werkelijk om u een oog uit te bleiten? Moedeloos wordt een mens ervan. Zucht! We hebben zo’n mooie buurt, maar dat sluikstort bederft toch veel hé.

  2. Ha, en wij vorige week maar lachen toen we in Antwerpen bij een klant langs de kaaien zaten. Daar was letterlijk een team van wel 10 stadswerkers bezig de trappen richting het Zuiderterras schoon te vegen. Jammer dat dat niet in elke stad en op elke plek gebeurt.

  3. ik vind dat ook onbegrijpelijk. maar sommige mensen hebben het te druk met overleven of met zichzelf of met niet-nadenken en dan zien ze niet wat ze aanrichten. laat ons hopen dat ze het ooit toch inzien.

  4. Ik ben geboren en opgegroeid in Gent maar kom er nu nog maar weinig. Juist omdat ik er nu nog maar af en toe kom, valt het me steeds meer op hoe vuil het er geworden is.
    😦

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s