Apart of samen?

We sloopten een muur. Zonet nog twee kamertjes, voor elk kindje één. Nu één grote, mooie, zonovergoten ruimte. We gingen twijfelen. Als we de kindjes nu eens samen zouden leggen? Maar houden ze elkaar dan niet wakker (snurken, hoesten, wenen, babbelen)? En zouden ze dat wel fijn vinden, zo samen op één kamer? Daarom, uw raad graag. Apart of samen?

Advertenties

17 gedachtes over “Apart of samen?

 1. Alles heeft z’n voor en na. Hier liggen ze soms apart, soms samen. We hebben een logeerbed in de kamer van de oudste, en nu slaapt de tweede daar én de jongste ook, op zijn matrasje. Soms willen ze echt alleen slapen (vooral de twee oudste), de jongste wil uiteraard liever bij iemand anders.
  Dat ze babbelen is wel een nadeel en dat ze elkaar ’s ochtends wakker maken misschien ook wel, maar anderzijds, het schept een band en zolang zij het leuk vinden, mogen ze dat van ons.

 2. Hier slapen ze sinds kort samen en dat draait alleen maar positief uit!

  De oudste was vaak bang en zocht het ouderlijk bed op: nu is ze geruster omdat ze met zijn tweetjes zijn. De jongste houdt er ’s avonds nog graag een klein feestje op na, maar daar trekt de oudste zich niets van aan en slaapt onmiddellijk in.

 3. Hier hebben ze ook een tijdje samen op een kamer geslapen. Heel fijn voor hen, maar we merkten toch dat ze zo een pak minder sliepen ’s nachts (lang opblijven en de jongste die ’s morgens heel vroeg de oudste wakker maakte). Ondertussen liggen ze weer elk op een eigen kamer. Een goeie nachtrust gaat toch voor alles bij mij. Kinderen die niet genoeg geslapen hebben doen vervelend overdag, die van ons toch 😉

 4. hier slapen de kids samen
  en in tegenstelling tot wat ik verwachtte loopt dat echt goed
  ze maken elkaar niet wakker
  (maar mss is dat afhankelijk van kind tot kind)

  dus ik denk dat als ze klein zijn ze gerust samen kunnen slapen
  later, als ze ouder zijn, hoop ik dat ze hun kamer ook wat gaan opzoeken en dan is een ruimte voor elk wel belangrijk vind ik

  succes!

 5. Hier slapen ze allemaal apart (en daarom slapen wij -tijdelijk al duurt het al meer dan een jaar- in de bureau. Op vakantie moeten ze samen slapen (de twee groten dan toch) en meestal eindigt dat na veel lawaai en gelach met één zoon in de kinderkamer en één zoon in ons bed (die papa dan al slapend verhuist als wij gaan slapen). O, jee, ik weet weeral waaraan we ons morgenavond kunnen verwachten. 😉

  Ik vermoed dat het wel anders is als ze gewend zijn om samen te slapen, ik sliep vroeger met mijn zus op één kamer. Al moet ik zeggen dat met het ouder worden een aparte kamer wel fijn zou geweest zijn.

 6. Die van ons liggen samen. Het heeft voordelen en zoals je zelf al opsomt ook nadelen. Ze liggen ’s avonds vaak nog te babbelen of te zingen of ruzie te maken :), maar het schept ook een band vind ik. Ik hoor ze graag bezig onder elkaar. Als kind sliep ik ook altijd samen met mijn zus en ik vond dat heel gezellig.
  Maar ja, ze maken elkaar wel wakker. Als de ene ziek is of in bed geplast heeft, is het onvermijdelijk dat de andere ook wakker komt. Toch is dat voor mij geen reden om ze apart te leggen.
  We zijn wel van plan om ze later elk hun eigen kamer te geven (als onze zolder ooit eens ingericht raakt, ahum), want als puber zullen ze wellicht ‘privacy’ eisen.

 7. Hier liggen de meisjes ook samen, dat gaat heel erg goed, en ze vinden het ook heel erg fijn. Maar ik verwacht zo tegen de puberteit ofzo dat de vraag wel komt om apart te slapen, en dan is die mogelijkheid er ook wel.

 8. wij slapen allemaal samen in een ruimte. noodgedwongen. niet leuk. maar als we zouden kiezen zouden we de jongens eerst nog een paar jaar samen leggen en dan pas apart. in het begin is een kamer delen leuk, maar als je wat ouder wordt is de lol eraf… denk ik.

 9. Hey,
  Als kind heb ik altijd mijn kamer gedeeld. Tot de leeftijd van 11 sliepen we zelfs met 3 op 1 kamer. Zus en ik elk in een eigen bed en broer in een uitschuifbaar bed. Toen we op mijn 11de verhuisden naar het huis in ninove kreeg broer een eigen kamer en deelden zus en ik een kamer. Wij hebben nooit hinder ondervonden van deze situatie, au contraire. In mijn puberjaren heb ik misschien die ‘eigen’ plek wel gemist, maar dat is later met het kotleven sterk gecompenseerd.

 10. hier slapen broer en zus (noodgedwongen) ook samen. Zus is een hele goede slaper, slaapt door alles heen. Broer niet maar als zus ziekjes is ofzo of onrustig is dan leg ik haar in een apart bedje op mijn kamer. Ik heb als kind ook een kamer gedeeld met mijn jongere broer tot ik 11 was denk ik…

 11. Ik zou het niet durven, maar dat komt volgens mij van ons slaap-trauma dat we hebben opgelopen tijdens Emma’s eerste jaar. Maar ik ken veel kindjes die samen slapen. Dus op zich lijkt het me wel tof, tot een bepaalde leeftijd, en zeker twee van het zelfde geslacht.

 12. Zusjesenzo heeft daar een punt. Het belangrijkste is een goede nachtrust. En als je toch de ruimte hebt voorzie je best een aparte kamer voor de twee patotters.

 13. Kun je niet beginnen met één grote kamer en er later een gyprocwandje tussen zetten? Ik ken mensen die het zo gedaan hebben.
  Ik vind het nu fijn dat ze samen slapen, maar tegen dat ze een jaar of tien zijn zou ik ze toch ook graag liever apart leggen. We zien nog wel 🙂

 14. Sowieso is het samen slapen maar tijdelijk, want binnen een paar jaar krijgen ze op de zolder elk hun eigen kamertje. Ik denk dat we het nu gewoon gaan proberen. Als blijkt dat hun nachtrust in het gedrang komt, dan zal de zolderrenovatie prioriteit krijgen.

 15. De meisjes slapen nu samen en dat vinden ze heerlijk!
  Later verhuizen ze naar de bovenste verdieping en daar willen we één grote kamer maken. Als de ‘ik wil niet meer bij mij zus slapen’-fase aanbreekt zetten we er een wandje tussen…

  Groetjes!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s