Het vervolg op de buikkwestie

 

En toen ging deze jongeheer met zijn dikke buik op controle bij de kinderarts. Hij krijste de longen uit zijn lijf, de kinderarts voelde niets doorheen zijn aangespannen buikspiertjes. Een echo dan maar. Waarop de radioloog niets afwijkends vond aan de lever. Myrddin heeft dus gewoon een dikke pens. Laat ons spreken van een vorm van erfelijke belasting (bompa). Het groeit er uit.

Maar helaas vonden ze bij toeval wel een afwijking aan de rechter nier. Een verwijding van de nierkelken. Teveel vocht in de nieren, wil dat zeggen. Oorzaak: reflux van urine vanuit de blaas naar de nier óf een vernauwing van de urineleider. Niet zo best, want het kan vervelende gevolgen hebben, zoals herhaaldelijke urineweginfecties of een aantasting van de nierfunctie.

Vorige week heeft Myrddin een reeks ambetante onderzoeken gehad. En het mag gezegd: het is een dapper kind. Hij ondergaat zijn lot zonder al te veel protest of verdriet. Het blaasonderzoek toonde aan dat er geen reflux is. De nierscan zegt dat zijn nierfunctie normaal is. We hebben een doorverwijzing naar het UZ, dienst kindernefrologie, alwaar ze gaan achterhalen wat er met de urineleider aan de hand is.

Tot nu toe heeft Myrddin nog geen klachten gehad. Hij krijgt antibiotica, preventief, om infecties te voorkomen. Echt ernstig is het allemaal niet, maar misschien moet hij geopereerd worden en geloof me, dat heeft me al serieus wat hartkloppingen bezorgd.

Advertenties

7 gedachtes over “Het vervolg op de buikkwestie

  1. Oh, niet leuk, al die onderzoeken voor zo’n klein ventje. Al een geluk dat het geen reflux van de nieren is. Mijn Lief had dat als baby en is daardoor 1 nier kwijtgeraakt en heeft er ook nog eentje met een verminderde functie. Op latere leeftijd geeft dat tal van kleine en grote problemen.
    Ik duim dat ze snel vinden wat het is en dat er een milde oplossing voor bestaat.

  2. brrrr niet leuk 😦
    ik duim dat het al bij al allemaal nog meevalt en vlug voorbij is!!!
    en als dat allemaal nog maar kleine zorgen van kleine kindjes zijn… wat gaat dat later dan niet geven?!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s