Hoe doe je dat nou?

In april kregen we de sleutel van ons huis. Op 31 juli moesten we normaalgezien uit onze woning, maar we hebben nog twee weken uitstel gekregen. Op donderdag 11 augustus zijn we verhuisd. Vier maanden en een sjiek na de eerste steenverwijdering. Hoe doe je dat?

 • Je organiseert een afbraakfeestje met vrienden
 • Je neemt een aannemer onder de arm
 • De man des huizes neemt ouderschapsverlof: 1 week werken, 1 week thuis.
 • Je stemt de planning van de aannemer af op de werken die je zelf gaat doen (elektriciteit, sanitair, afwerking).
 • Je ontvoert je schoonvader.
 • Je leent een aanhangwagen bij familie
 • Je onderhandelt keihard met de aannemer over deadlines én prijzen.
 • Je legt je sociaal leven even stil.
 • Je besteedt de kinderen uit, zodat ook de vrouw des huizes af en toe kan meehelpen.
 • Je hebt vrienden die hun gewicht in goud waard zijn.

Neen, we hebben de klus niet helemaal zelf geklaard. De aannemer heeft de ruwbouw gedaan, wij de afwerking.

En neen, Stefaan is geen bouwvakker. Hij heeft ooit wel eens avondschool gevolgd, maar hij heeft vooral veel ervaring opgedaan met ons vorige huis, dat hij op z’n eentje heeft gerenoveerd.

Dat het op vier maanden is gelukt, is gewoon chance hebben. En we zijn er nog niet, hé. In alle kamers liggen nu tijdelijke vloeren. Er moet nog geschilderd worden, want het plakwerk moet 6 maanden drogen. De benedenverdieping (wat living en keuken en gang moet worden) is nog niet af. En de tuin heeft al een grove opkuisbeurt gekregen, maar moet nog helemaal uitgegraven en aangelegd worden. Nog een behoorlijk lange weg te gaan. Dat er de afgelopen 4 maanden keihard is gewerkt, hoef ik er beslist niet bij te vertellen. We zijn doodop. Gelukkig hebben we fantastische vrienden die elk op hun eigen manier hun steentje hebben bijgedragen. Een bijzonder woordje van dank voor T., die zowat zijn halve vakantie en talloze weekends de handen uit de mouwen is komen steken. Hij kan als de beste onkruid wieden, ziet:

Advertenties

5 gedachtes over “Hoe doe je dat nou?

 1. dat die tuin jullie over de streep getrokken heeft kan ik mij voorstellen! die is echt wel waaw! en het resultaat daar ben ik ook benieuwd naar! ik hoop dat jullie van de tuin geen tuinkaboutergazon gemaakt hebben. Het zag er zo al geweldig uit!

 2. @ysabje: wees gerust, geen tuinkaboutergazon. Het wordt een tuin met allemaal ‘eilandjes’: een stukje wilde tuin, veel bomen, een speelhoekje, een dierenhoekje met kippetjes en misschien wel geitjes, een zonneterrasje, …
  Het zal nog wel even duren. De tuin is een meerjarenproject. Onder dat onkruid zitten kasseien en die moeten er eerst uit.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s