Exit poliepen

Gisteren moest ook Myrddin eraan geloven. Na maanden onafgebroken snurken als een vent van 100 kilo en herhaaldelijke bovenste luchtweginfecties, werd het wel eens tijd voor een adenotomietje. De dokter verzekert geen volledig herstel en het risico bestaat dat de poliepen gewoon teruggroeien, maar het kon gewoon niet meer zijn. Van vrij ademen was al lang geen sprake meer. En dat komt niemands slaap ten goede.

Myrddin is nu wat poliepen armer, maar hij is meteen ook twee diabolo’s rijker. Want na controle bleken ook zijn oortjes niet meer in opperste staat. ’t Kind zat met een subacute ooronsteking. Moeder schrok wel efkes, want ofwel is ze niet alert genoeg voor ziektesymptomen, ofwel heeft haar jongste een wel erg hoge pijndrempel.

Enfin, ’t klein geweld heeft de ingreep goed overleefd. Wakker gemaakt worden is nooit leuk, en dat heeft iedereen op de recovery geweten, want als Myrddin boos is, dan gaat dit gepaard met de nodige decibels. De rust is pas ingetreden toen we weer op de kamer waren, alwaar hij in een rusteloze slaap is gesukkeld. Na het dutje was er vooral sprake van sufheid en dat is de hele avond zo gebleven tot het bedtijd was. Dan kreeg hij een adrenalinestootje 😉

Vandaag wordt hij door bontje en bompa in de watten gelegd, want zo hoort dat met zieke kindjes: ze moeten vertroeteld, geknuffeld en bepamperd worden. En je kan je niet voorstellen hoe opgelucht ik ben dat alles goed is verlopen, want ook al is het routinewerk, poliepkes schrapen, en ook al heb ik het volste vertrouwen in onze NKO-arts, ik ben niet zo zot van verdovingskes. Niet bij mezelf en al helemaal niet bij mijn kindertjes.

 

Advertenties

Een gedachte over “Exit poliepen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s