Dubbel werk

Toen ik zwanger was van Myrddin waarschuwden ervaren mama’s van twee me voor het extra werk dat er zou bijkomen. Eerlijk gezegd vond ik dat in het begin nog meevallen. Je bent voorbereid op de extra zorgen, de extra wasmanden, het extra geregel, het extra slaapgebrek. De eerste maanden zijn, met het soort baby’s dat ik maak, sowieso behoorlijk zwaar. En met de tijd, komt ook de gewenning. Je verlegt je grenzen. Het werk dat er is, moet gebeuren. Veel vragen stel je daar niet bij. 

Tot de dag dat je één der passievruchten uitbesteedt. Ben je plots ouder van een enig kind! En wow, wat een luxe is dat! Dan pas besef je hoe je jezelf op doorsneedagen voorbij holt. Met één kind keert de rust in huis terug. En die rust is evenredig met de leeftijd van het kind: hoe ouder het kind,hoe meer rust.

Niet alleen de ouders, maar ook de kinderen genieten van het ‘alleen zijn’. Het logeetje heeft elders een leuke tijd, de thuisblijver krijgt exclusieve aandacht van het ouderpaar. Geen concurrentie van jaloerse bloedverwanten. Een hele schoot van moeder ter beschikking. Het alleenrecht op de afstandsbediening. De vrije keuze van het voorleesverhaaltje.

Bovendien ben ik ervan overtuigd dat het voor de kinderen ook niet slecht is om af en toe losgetrokken te worden uit de bestaande configuratie. Het doet ongetwijfeld deugd om eens niet te moeten strijden om mama’s aandacht. Reden te meer dus om af en toe een kind het huis uit te sturen. Al zijn volledig kinderloze dagen zijn natuurlijk nóg beter. Eens je over het gemis heen bent, welteverstaan. (Nooit echt, dus.)

Advertenties

Een gedachte over “Dubbel werk

  1. Tip: neem een derde, en dan denk je weemoedig terug aan al die rust die je hebt met maar 2 koters in huis, de hanteerbaarheid zelve, denk je dan.
    Probleem: zo blijf je natuurlijk wel bezig 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s