Verstoppertje

Mijn MP3-speler is zoek. Hij ligt in huis, dat ben ik zeker. Net zoals ik ervan overtuigd ben dat de kinderen hem hebben doen verdwijnen. ’t Is een slechte eigenschap van mijn kroost: het prutsen aan en verstoppen van alles dat kabels en knopjes en schermpjesheeft. Geestig dat dat is, uw GSM terugvinden in de laadbak van Myrddins loopwagentje. Of bij het slapengaan constateren dat ‘iemand’ de stekkers van de wekker en het nachtlampje heeft uitgetrokken en dan weer uit bed moeten om te gaan kijken hoe laat het is om uw wekker opnieuw in te stellen. U een ongeluk verschieten omdat er plots ergens een alarm afgaat. Uw beeldscherm verkleind terugvinden; zo klein dat de letters niet meer leesbaar zijn. Of u dood zoeken naar een verlengkabel, die je dan ergens verstopt onder een dekentje terugvindt.

We hadden het hen van kleins af moeten afleren. Maar je kent het ongetwijfeld: dat ene moment dat je te moe en/of te bezig bent om de kinderen terecht te wijzen. Die keer dat je niet consequent bent, dat onthouden ze wel, de loeders. Voor je het weet ontstaat er een gewoonte. Of een verondersteld akkoord. En dan is het te laat natuurlijk…

Advertenties

2 gedachtes over “Verstoppertje

  1. Oooeeee daar zou ik zooo kregelig van worden, van dergelijke spelletjes. Bedankt voor de waarschuwing, Fien doet dat niet en ik zal er dus wel voor zorgen dat ze er nooit mee begint ook. Ze weet wel al dat ze van stekkers moet afblijven en de afstandsbedieningen brengt ze altijd mooi naar een van ons beiden als ze er een tegenkomt (te pas en te onpas, maar goed, liever dat dan ze kwijtraken natuurlijk).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s