Help! Niemand leest hier nog!

We zijn niet goed bezig. Van bloggen komt niet veel in huis; ik zie mijn bezoekersaantallen slinken met de dag. Te druk met andere dingen. Misschien dus net wél goed bezig. ’t Is te zien hoe je het bekijkt.

Nogal veel met de neus in de boeken gezeten de afgelopen weken. 2012 wordt het jaar van het goede boek. Tonio, Kamer, De Hongerspelen trilogie, Joe Speedboot en nu het overrompelende, rauwe, maar wonderlijk schone Legende van een zelfmoord. Voor al wie ne keer bij het nekvel wil worden gegrepen…

Ondertussen toch een e-reader aan het overwegen. Brug der zuchten was met zijn hardcover en 733 pagina’s wel erg onhandig in bed. En boeken die in de handel niet meer verkrijgbaar zijn, kan je elektronisch vaak nog wel ergens op de kop tikken. Aldus zijn we nog één stap verwijderd van de aankoop. Eerst het voelen-ruiken argument nog overboord gooien. Maar laat dat nu net het hardnekkigste bezwaar zijn… Hoe dan ook, wat raadt u me aan? Een Kindle? Welk model en waar te bestellen? Dingen waar ik best rekening mee houdt? Ik hoor het graag van u, ja, gij daar, e-readeradept.

Met dat boekengeleuter zal ik in ieder geval mijn lezersaantallen niet opkrikken. Dus zeg ‘ns, wat lees je graag van mij? Suggesties, daar zit ik op te azen. Vraag maar raak!

(laag gevallen. niet goed bezig, zeg ik u)

13 gedachtes over “Help! Niemand leest hier nog!

 1. Ik heb de basisversie van de Kindle (‘k geloof dat die net nog in prijs werd verlaagd!). Gekocht op Amazon.com omdat het elders niet mogelijk is (was?). Na een paar dagen had ik hem al, dus dat ging vlot. En weet je, ik was als grote liefhebber van papier zelf ooit echt tegen het idee van e-readers. Maar ik wil niet meer terug. Het leesgemak! Vooral in bed. Ik heb zo’n cover met een lichtje (zelfde als Lien), superhandig. Trouwens vorige week Tonio uitgelezen, nog altijd onder de indruk…

 2. Ik lees hier nog hoor Nike. Via Google reader, misschien zie je dat niet in je cijfers.
  Ik overwoog ook de aanschaf van een e-reader, maar wegens andere plannen wordt dat nog wat uitgesteld. Een mens kan nu eenmaal niet alles tegelijk kopen. Als ik er eentje koop: een Kindle. Daar ben ik verliefd op.
  Ik ben trouwens zo onnozel van iedere keer nog papieren boeken bij te kopen (The Hunger Games staan nog te wachten, gekocht op aandringen van mijn dochter, en mijn ouders brachten In One Person mee uit Canada), dus tja.
  Wat ik graag lees van jou? Geen idee eigenlijk. De gewone dingen uit het dagelijkse leven, dat lees ik graag, overal.

 3. ik kom hier ook nog kijken! Ik heb een sony prs2 met een cover én een leeslampje om in bed te kunnen lezen :-). Ik lees terug veel meer sinds ik de ereader heb, ook gewone boeken trouwens, ik heb er echt het plezier van het lezen terug door ontdekt. Ik heb de e-reader op bol.com gekocht, ook de e-books die ik al gekocht heb zijn via bol.com. En wat lees ik hier graag: gewoon daytoday dinges, herkenbare situaties met of zonder kindjes. Maar ook eens doordenken over onderwerpen die mss niet zo evident zijn….En hoe is het met uw verbouwingen?

 4. Ik heb onlangs een Kindle gekocht voor een rondtrektocht. Elk gezinslid had enkele boeken op de Kindle in plaats van een stapel boeken in de rugzak. De voordelen ken je waarschijnlijk wel (licht, lettergrootte aanpassen, woordenboek, …). Ik heb wel een nadeel ontdekt: terugdenkten aan een boek is moeilijker met een Kindle omdat je niet aan het kaft, het papier, het lettertype, de bladschikking enz. kan denken. Ik hoop dat ik me later nog even goed herinner wat ik gelezen heb.

 5. Met twee kleine kindjes en een man die niet leest, heb ik nog nauwelijks tijd om een boek open te slaan … bijgevolg ga ik nu ook voor een kindle (touch geloof ik) in de hoop dat het het lezen weer in gang trekt. Ik lees namelijk vooral in bed en krijg dan snel krampen van verkeerde houding, of commentaar want ‘het licht blijft te lang aan’ (ah ja, manlief leest zelf niet …). Ik lees trouwens wel trouw blogs, en zie dit als een beetje vervanging voor het gebrek aan boeken … als er dan nog boeken worden besproken, doe ik toch weer wat inspiratie op om terug te beginnen.

 6. Ik heb ook een Kindle, vree content van. Geen touch, want ik kan niet goed tegen vette vingerkes op mijn ‘blad’. je bladert gewoon langs de knoppen opzij, heel handig. Na jaren bijna niet meer te lezen (kinderen, te zwaar mee te nemen op de trein,…) lees ik nu weer tegen een tempo van twee à drie boeken per maand. Heel fijn. Hunger games bijv in het Engels gelezen en gewoon gekocht op Amazon, superhandig! Ik zou het onwennig vinden om terug een papieren boek te lezen, en ik was eerst zo’n scepticus.

 7. ik sta wel sceptisch tegenover een e-reader/kindle. Ik vraag me af of scherm-lezen in het halfdonker wel goed is voor je ogen? En ik hou van boeken. Al vind ik het nu wel enorm irritant om “De Opwindvogelkronieken” in bed te lezen, ik hef me een breuk aan dat ding!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s