Verslag van een feestweek

Zondag 2 december

Tristan wordt morgen zo oud als er vingers zijn aan één hand. Elke reden om te feesten wordt hier aangegrepen, dus krijgt het kind een feestje van formaat. Op vijfjarige leeftijd volstaat de aanwezigheid van dierbaren in de (groot)ouderlijke lijn nog. In de wetenschap dat het knuffelen weldra plaats zal ruilen voor stoerdoenerij, genieten wij met volle teugen van de feestelijkheden. Tristan kuist in de late namiddag het bezoek naar huis met de woorden: ‘Mama, wanneer gaan ze naar hui-uis?’.

Sint en verjaardag T 049

Sint en verjaardag T 013

Maandag 3 december

Een liedje aan bed, een ontbijt met koffiekoeken, een kroon op zijn hoofd: officieel vijf vandaag.

Woensdag 5 december

Tristan nodigt zijn vriendjes uit.

tristan 5 051

De helft is verhinderd, dus vertrekken we met twee van zijn favoriete meisjes naar de Rozebroeken voor een namiddagje glijden in de ‘krulleglijbaan’. Omstreeks 4 uur komt het derde favorietje ons vergezellen voor een pannenkoek. De vijfjarige klautert ’s avonds moe, maar tevreden zijn bedstee in.

Donderdag 6 december

Vandaag is moedere aan de beurt. Zij telt ondertussen wat meer lentes, maar de pret is er daarom niet minder om. De dag begint met een Helige man tussen de boterham en een verjaardagslied van de lieverds uit de crèche. Het vervolg vindt plaats in het stadscentrum: een kadobon inruilen voor twee wintertruien, een gerijpt stukje rundsvlees savoureren aan de Aulatoog en rondsnuffelen tussen de boeken. Dan een pastaatje met aubergines om mijn innerlijke vierendertigjarige mensch te versterken. En we eindigen de dag op de sofa, onder een dekentje en op/onder of naast de teergeliefde ;-). Morgen vertrekken we hoofdstadwaarts voor wat geslenter, gastronomie en cultuur. Oh, what a week!

Advertenties

2 gedachtes over “Verslag van een feestweek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s