Winterse overpeinzingen

Hier is het op sterven na dood, maar dat betekent dat er elders volop geleefd wordt. December en januari zitten doorgaans tjokvol met sociale engagementen. Dit jaar is het niet anders: feestjes, etentjes en afspraakjes waar al heel lang naar uitgekeken wordt. Gezelligheid ten top.

Vandaag waren we waar we horen te zijn als ons Vlaamsche land onder een witte dons ligt: buiten! Dik ingeduffeld en gelaarsd trokken we door een dikke laag sneeuw naar de bekendste heuvel van Gent: de voormalige skiberg van de Blaarmeersen. Als u denkt dat kinderen van sleeën houden: niets is minder waar. Of het is te koud, of ze zijn bang, of ze willen liever naar de speeltuin. Dan denkt moeder: ‘waarom doe ik eigenlijk nog moeite om die etters de schone en leuke dingen van het leven te tonen?’ Dat is één van die – overigens niet zo zeldzame – momenten dat kinderloosheid me het absolute einde lijkt. Tot één van die snotters met zijn volle gezicht in de sneeuw valt en er zowaar de slappe lach van krijgt. Tja, dan is moeder natuurlijk weer vertederd. Het is typerend voor hoe ik het moederschap ervaar: momenten van pure ergernis, afgewisseld met ogenblikken van diepe ontroering en intens geluk. Chance dat de verhouding in het voordeel is van laatstgenoemde momenten. En chance dat er, ongeacht het humeur van de kinderen, nooit minder graag gezien wordt.

Enfin, sneeuw dus. Hier, wat plaatjes van het yeti-viertal.

Winter 2013 161

Die muts van Tristan is overigens een vreselijk ding. Gekregen op school en fel bemind door desbetreffende, kleurenblinde kleuter.

Winter 2013 189

Advertenties

5 gedachtes over “Winterse overpeinzingen

  1. Zo herkenbaar allemaal! En om de mutsperceptie nog wat erger te maken: je krijgt die in sommige cafés gratis bij aankoop van een Cécémel… Wij hebben er zo ook twee sinds een namiddagse wandelstop in Koksijde.

  2. Ze is nog altijd beter dan de geel-bruine kerstpinnemuts van Cécémel die Fien op de crèche had gekregen. Maar IK heb dan weer het voordeel dat die muts haar geen bal interesseert en dat ze mooi mijn eigen gehaakte muts draagt. Oef 😛

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s