Wij vieren Tristan!

Lentefeest of niet. Die vraag heeft ons een tijdje bezig gehouden. Voor ons hoeft het niet zozeer. We houden niet zo van ceremonies of rituelen. Maar Tristan mag wel gevierd worden. Zijn stap naar de grote school is niet evident geweest. Het was een schakelmoment met hindernissen. Reden temeer, zo oordeelden wij, om hem een extraatje te gunnen. Voor ons geen dure outfit en cadeautjes, maar een gezellig feestje met de familie. Verbondenheid en warmte voorop!

Tristans schoolvriendjes deden hun communie. Tristan heeft de hele voorbereiding met nieuwsgierigheid en interesse gevolgd. Maar hij is niet jaloers. Nee, hij gelooft in ‘de mensen’, niet in God. Hij weet wat vrijzinnigheid betekent. Respect hebben voor anderen. God zit daar voor niets tussen. Mijn grote angst, dat mijn kind geïndoctrineerd zou worden op een katholieke school, was dus onterecht. De morele waarden die je thuis meekrijgt, blijken minstens even sterk. Oef.

Omdat Tristan het dit jaar niet makkelijk heeft gehad, trakteren we hem op een uitje naar Disneyland. Het blijft voor Tristan nog een verrassing, maar hij mocht een vriendje kiezen dat mee mag op het uitstapje. Daar moest hij niet over nadenken. Janne is nog altijd zijn allerbeste maatje. Wie tips heeft voor Disneyland (welke attracties zijn het leukst voor zesjarigen, wat met de wachttijden, waar eten we best?,…), smijt ze maar in de commentaren.

Tristan

Advertenties

2 gedachtes over “Wij vieren Tristan!

  1. Janneke is met haar poepke in de boter gevallen, maar ze weet het nog niet 🙂 Wordt ongetwijfeld een beestig wijs weekend. Ondertussen denken wij nog rustigskes verder over ons concept Lentefeest 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s