Zomer 2014 #1

Dat het waarlijk al een mooie zomer is geweest! Mijn twee eersteklassertjes sloten het schooljaar af met een pak nieuwe vriendjes en een puik resultaat op het rapport. Tristan heeft het niet makkelijk gehad met de overstap naar een andere school, maar we hebben hem de laatste maanden zien openbloeien tot een content, geliefd en leergierig kereltje. Met ontzettend veel dank aan juf S. die is blijven geloven in hem. De genegenheid is duidelijk wederzijds, want juf moest en zou een kaartje krijgen.

2014-07-03_1404390225

Met het lezen ging het tijdens het jaar niet zo vlotjes. Technisch leest hij goed – traag wel -, maar het ontbreekt hem vooral aan interesse. Terwijl sommige klasgenootjes de schoolbibboekjes verslonden, kreeg Tristan zijn leeskaart nauwelijks halfvol. Het advies om tijdens de vakantie elke dag tien minuten te lezen, leek mij absoluut niet haalbaar. Ik kocht Vos en Haas als ultieme poging om zijn leeslust aan te wakkeren en o mirakel, het werkt! Hij heeft op vakantie spontaan, jawel, elke dag gelezen.

De vakantie, die ging richting Camargue. We verbleven er in camping Les Petits Camarguais. Topplek, met verwarmd/overdekt zwembad voor de kinderen, een prachtig strand aan het einde van de ‘straat’, een boeiende omgeving en leuk volk. We deden het rustig aan: veel lezen en aperitieven, om de dag een culturele uitstap en zwemmen, zwemmen, zwemmen. Het ideale aan een camping is dat de kinderen er rap vriendjes maken en dat die vriendjes over het algemeen best toffe ouders hebben waarmee ge dan weer kunt aperitieven terwijl de kinders voetballen.

2014-07-03_1404400339

Leesachterstand inhalen.

 

2014-07-04_1404483050De arena van Nimes.
2014-07-11_1405105254Het zalige strand van l’Espiguette.

2014-07-05_1404582914Over voetbal gesproken. Mijn kinders, die voor de paasvakantie niet eens wisten dat een bal rond is, zijn nu helemaal into voetbal. Myrddin was zelfs zo in de ban van de wereldbeker, dat hij dikke tranen heeft gelaten om de nederlaag tegen Argentinië. Wij zijn vooral benieuwd naar het vervolg van de voetbalhype. Zal opperidool Cancellara van de troon gestoten worden door een Rode Duivel? Ruilt Myrddin het fietsen voor balletjetrap? Ik verkies de koereurskieten, maar mijn invloed is precies zeer gering in deze zaken.

De Camargue, dat is ook flamingo’s, schimmels en stieren/ossen. Ik hou wel van dat vlakke land met zijn watertjes en ‘wilde’ bewoners. ’t Is eens iets anders dan de merels in onzen hof.

2014-07-08_1404833046

De vakantie was zo zalig dat we nog twee dagen bijboekten. Thuis wachtte ons toch maar somber weer. Toen we maandagavond thuis kwamen, scheen de zon alweer en breiden we een zwoel vervolg aan onze reis met vrienden en familie in onze eigenste, Gentse, onaffe, maar daarom niet minder paradijselijke tuin.

2014-07-17_1405601952Genieten van een picknick in het Rozenbroekenpark.
2014-07-18_1405688770Poolbuddies.

En azo komt er stilaan een einde aan mijn verlof. Morgen werkendag. Myrddin is uitbesteed aan de grootouders en Tristan is voor het eerst op groot kamp met de scouts. Deze morgen met pak en zak vertrokken naar het Luxemburgse Chiny, waar de bevers zeven (!) dagen neerstrijken op een reusachtig kampterrein. Kijk, ze zijn net aangekomen, lees ik hier. Uw kinders zien vertrekken op tentenkamp, is gelijk toch van een ander kaliber dan ze meegeven met de grootouders. Ik ga niet ontkennen dat ik vanmorgen een traantje of drie, vier heb weggepinkt bij het afscheid. Weliswaar netjes verborgen gehouden voor Tristan. Om dan thuis het kraantje volledig open te zetten. Niet te stoppen. Wat een rare bedoening is dat moederschap soms.

Later meer over deze, nu al, fabuleuze zomer!

Advertenties

3 gedachtes over “Zomer 2014 #1

  1. goh ik heb direct zin om ook naar die camping te gaan volgende zomer met de kids…heb je direct via de site geboekt ( en hoe vroeg moet je erbij zijn?)?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s