De magie van Disneyland in zes tips

Disneyland heeft me betoverd. Ik was nochtans niet eens zo’n Disneyfan. En ik hou helemaal niet zo van pretparken. Maar blimey,wat een magische plek! Niet zomaar wat rollercoasters op een rij, maar een feest voor de zintuigen. Als je net als ik over een sterke verbeeldingskracht beschikt, dan word je door de prachtige decors meteen meegezogen naar imaginaire werelden. Van de Mary Poppins flashmob in Main Street werd ik zo vrolijk dat het aan gelukzaligheid grensde. Ja, er loopt veel volk in het park, maar je hebt er nooit het gevoel dat het ‘overcrowded’ is. De wachtrijen zijn lang, maar de wachttijd wordt zo aangenaam mogelijk gemaakt. En het is er netjes! Naar het schijnt ben je altijd maar 30 stappen verwijderd van een vuilbak. De mens achter dit alles is een genie. Ik ben dan ook meteen in zijn biografie gedoken.

Ik kan uren doorgaan over de magie van het park, maar ga vooral zelf een kijkje nemen. Niet goedkoop, maar je krijgt er veel voor terug. Al was het maar voor de verrukte gezichtjes van uw kinderen. Zes tips voor een geslaagd bezoek:

1. Verblijf in een Disneyhotel
Eén dag in het park is kort, daarom kozen wij voor een overnachting in een Disney Hotel. Wij verbleven in het Cheyenne Hotel, een Westerndorp. Toplocatie voor onze halve cowboy. Het fijne aan een Disney hotel is dat je helemaal in de sfeer blijft. De betaalbare kamers zijn basic, maar proper en comfortabel. Een shuttlebus brengt je naar het park.

Cheyenne

2. Profiteer van de twee extra magische uren
Als je in een Disneyhotel verblijft, kan je op vertoon van je voucher twee uur voor openingstijd binnen in bepaalde delen van het park. De populaire attracties met lange wachttijden plan je dus best op die momenten. Een kwartier wachten en hoppa, je bent aan de beurt. Luxe!

Tristan

3. Maak gebruik van de fastpasses
Elke bezoeker kan met zijn toegangsticket een fastpass nemen aan bepaalde attracties. Dit kaartje geeft je toegang tot de attractie via een aparte ingang waar de wachttijden maximum een half uur bedragen. Je krijgt een uur waarop je je moet aanmelden. Ben je er niet op tijd, dan vervalt je fastpass. Iedereen heeft recht op een fastpass, je hoeft er niet meer voor te betalen. Je kan er dus zonder schuldgevoel gebruik van maken. Het vraagt wat organisatie, omdat je op het tijdstip dat je wordt verwacht soms net aan de andere kant van het park zit. Aan sommige fastpassautomaten zijn er ook lange wachttijden, dus dan is het afwegen of je toch niet beter gewoon aanschuift.

Wiew

4. Download de Disneyland app
Deze app vertelt je hoe lang de wachttijden zijn aan de attracties en geeft het programma van die dag (parades, shows,…). Handig om je dag te plannen.

Pluto

5. Ga naar een dinner show
Beleef de magie ook tijdens je avondmaal. Wij deden de Buffalo Bill Wild West dinner show. De max, echt. Bij het binnenkomen krijgt iedereen een cowboyhoed met een gekleurd lint (publiek wordt ingedeeld in vier kleuren). In de saloon kan je alvast een biertje drinken. Op het podium speelt een countrybandje. Goofy komt het jongere publiek alvast wat opjutten en verzoekt ons plaats te nemen aan de tafels die rond de arena zijn opgesteld. Tijdens het spektakel worden we door cowboys bediend. Nooit verwacht dat ik hier lekker zou eten, maar de bonenprut die we als voorgerecht kregen, was echt lekker. Nadien volgt wat gegrild vlees en een warme appeltaart met ijs als dessert. De show is op z’n zachtst gezegd indrukwekkend. Voor je het weet stuiven er paarden en bizons over het binnenplein; er zijn gevechten en wedstrijden te paard. Iedereen supportert voor zijn kleur in een spannend spel. Ik heb mij bijzonder goed geamuseerd.

Buffalo Bill

6. Net voor sluitingstijd profiteren van de rust in het park
Na de dinner show zijn we terug het park ingedoken. Het was er bijzonder rustig. Op anderhalf uur hebben we een pak attracties afgewerkt met heel korte wachttijden. Tussen kwart na tien en kwart voor elf loopt het park leeg omdat iedereen een plekje zoekt voor de afsluitende lichtshow. Profiteren daarvan! Vertrouw erop dat je nog een goeie plaats vindt voor de show.

Kasteel

Advertenties

2 gedachtes over “De magie van Disneyland in zes tips

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s